Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Tonijnsalade & perzik | mijn receptenbundel

Aperitiefhapje: tonijnsalade met perzik

Omschrijving

| Hapje met vis en fruit/ 12 stuks

|  15 min

| onbekend

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht ca. 150 gram)
  • 3 eetlepels Tartare Saus (pot  à 350 ml van D&L)
  • Peper en Zout
  • 1 blikje perziken op siroop (halfjes)
  • IJsbergsla (of andere sla voor de garnering)

Bereiding

  1. Laat de tonijn goed uitlekken en maak hem fijn met een vork. Meng de tonijn met twee eetlepels saus. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de perziken in partjes (ter groote van lepel).
  3. Leg 12 eetlepels of amuselepels klaar en leg op elke lepel een blaadje sla.
  4. Maak met behulp van twee eetlepels een quenelle van de tonijnsalade en leg deze op het blaadje sla.
  5. Garneer de tonijnsalade met een stukje perzik.

TIP: Een quenelle = een ovaalvormig garnituur, traditioneel van vismousseline, maar tegenwoordig elk ingrediënt dat als ovaal wordt opgediend.

Categorieën