Een heerlijk gerechtje voor de Paasbruch en eenvoudig te bereiden

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers 

|  10 min + minimaal 1 u in de koelkast

| 2009.04 – informatiekaartje uit een supermarkt 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
  • 4 gehakte lente uitjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd 

voor de dressing

  • 125 ml olijfolie extra vièrge
  • Sap van 2 citroenen
  • 1 thl. Oregano
  • 2 el. gehakte verse peterselie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 thl. Dijon mosterd
  • Snufje suiker
  • Zout en peper 

voor de dressing

  • Ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • schijfje citroen

Bereiding

  1. Roer in een schaal de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng er de tonijn en groenten doorheen
  2. zet de schaal afgedekt min 1 uur weg zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen
  3. Serveer de tonijncocktail in een mooi glas. Leg onderin het glas een beetje van de fijngesneden ijsbergsla, doe hierop een schep van het tonijnmengsel
  4. Garneer af met blokjes rode paprika en een toefje verse peterselie.
  5. Steek er een lange lepel in en plaats op de rand van je glas een plakje citroen.

Categorieën