Een heerlijk gerechtje voor de paasbruch en eenvoudig te bereiden
Omschrijving:
Voorgerecht | Koud | vis | 4 a 6 personen
Bereidingstijd: 10 min + min 1 uur koeling
Bron: 2009.04 – informatiekaartje uit een supermarkt
Ingrediënten:
- 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
- 4 gehakte lente uitjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 12 kerse tomaatjes, gehalveerd
Voor de dressing:
- 125 ml olijfolie extra vergine
- Sap van 2 citroenen
- 1 theel. Oregano
- 2 eetl. gehakte verse peterselie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theel. Dijon mosterd
- Snufje suiker
- Zout en peper
Voor de garnering:
- Ijsbergsla, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- schijfje citroen
Bereidingswijze:
- Roer in een schaal de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng er de tonijn en groenten doorheen
- zet de schaal afgedekt min 1 uur weg zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen
- Serveerd de tonijncocktail in een mooi glas. Leg onderin het glas een beetje van de fijngesneden ijsbergsla, doe hierop een schep van het tonijnmengsel
- Garneer af met blokjes rode paprika en een toefje verse peterselie.
- Steek er een lange lepel in en plaats op de rand van je glas een plakje citroen.