Een heerlijk gerechtje voor de Paasbruch en eenvoudig te bereiden
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| 10 min + minimaal 1 u in de koelkast
| 2009.04 – informatiekaartje uit een supermarkt
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
- 4 gehakte lente uitjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 12 kerstomaatjes, gehalveerd
voor de dressing
- 125 ml olijfolie extra vièrge
- Sap van 2 citroenen
- 1 thl. Oregano
- 2 el. gehakte verse peterselie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 thl. Dijon mosterd
- Snufje suiker
- Zout en peper
voor de dressing
- Ijsbergsla, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- schijfje citroen
Bereiding
- Roer in een schaal de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng er de tonijn en groenten doorheen
- zet de schaal afgedekt min 1 uur weg zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen
- Serveer de tonijncocktail in een mooi glas. Leg onderin het glas een beetje van de fijngesneden ijsbergsla, doe hierop een schep van het tonijnmengsel
- Garneer af met blokjes rode paprika en een toefje verse peterselie.
- Steek er een lange lepel in en plaats op de rand van je glas een plakje citroen.