Tongfilet & St-Jakobsnoten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| kort

| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 tongfilets
  • 12 St.-Jacobsnoten zonder koraal
  • 2 bolletjes kervel
  • 500 gr grotchampignons
  • 2 el citroensap
  • 1 sjalot
  • 2 dl lichte room
  • Instant sausbinder
  • 2 dl visfond
  • P&z 

Bereiding

  1. Laat de hondstongfilets en de sint Jakobs noten volledig ontdooien en dep goed droog
  2. Snij de grotchampignons in stukken, snipper de sjalot heel fijn
  3. Maak de saus: laat de visfond en de lichte room 3 min. inkoken en doe er de diepgevroren kervelbolletjes bij. Laat opwarmen en kruid met p&z. Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap.
  4. Verhit 1 el boter en roerbak de grote champignons en de fijngesneden sjalot 5 min. onafgedekt, zodat het vocht kan verdampen. Kruid met p&z
  5. Smelt intussen 2 eetlepels boeter in een braadpan en bak de visfilets 1 a 2 min aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met p&z en besprenkel op het einde met 1 eetlepel citroensap.
  6. Haal de vis uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie .
  7. Smelt opnieuw 1 eerlepel boter in dezelfde braadpan en bak de sint Jakobs noten 1 min aan elke kant.
  8. Kruid met p&z.
  9. Verwarm intussen de saus en bind heel lichtjes met instant sausbinder
  10. Maak op elk bord een bedje van grotchampignons en schik er kruiselings 2 tongetjes bovenop.
  11. Schik er 3 sint Jakobs noten naast en lepel er de saus rond.
  12. serveer met gestoomde krielaardappelen of nestje tagliatelle
  13. TIP: U kan de grotchampignons ook vooraf stoven. Zorg dan dat er een beetje vocht overblijft, zodat de champignons niet aanbranden wanneer u ze opnieuw opwarmt
Drankadvies
Wijn: Viré-Clessé A.O.P. ‘Vieilles Vignes’, Cave de Viré
Bier: Tongerlo Blond Abdijbier 
Voedingswaarde
Energie: 385 Kcal Eiwitten: 33,1 gr Vetten: 24,1 gr Koolhydraten: 6,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email