Tongfilet & St-Jakobsnoten

Omschrijving:

Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: kort
Bron: 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest

Ingrediënten:

  • 8 (honds)tongfilets
  • 12 St.-Jacobsnoten zonder koraal
  • 2 bolletjes kervel
  • 500 gr grotchampignons
  • 2 eetl citroensap
  • 1 sjalot
  • 2 dl lichte room
  • Instantsausbinder
  • 2 dl visfond
  • P&z 

Bereidingswijze:

  1. Laat de hondstongfilets en de sint jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog
  2. Snij de grotchampignons in stukken, snipper de sjalot heel fijn
  3. Maak de saus: laat de visfond en de lichte room 3 min. inkoken en doe er de diepgevroren kervelbolletjes bij. Laat opwarmen en kruid met p&z. Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap.
  4. Verhit 1 eetl boter en roerbak de grotchampignongs en de fijngesneden sjalot 5 min. ongafgedekt, zodat het vocht kan verdampen. Kruid met p&z
  5. Smelt intussen 2 eetlepels boeter in een braadpan en bak de visfilets 1 a 2 min aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met p&z en besprenkel op het einde met 1 eetlepel citroensap. Haal de vis uit de pan en hou ze warm in alumiumfolie.
  6. Smelt opnieuw 1 eerlepel boter in dezelfde braadpan en bak de sint jakobsnoten 1 min aan elke kant. Kruid met p&z.
  7. Verwarm intussen de saus en bin dheel lichtjes met instantsausbinder
  8. Maak op elk bord een bedje van grotchampignons en schik er kruiselings 2 hondstongetjes bovenop.
  9. Schik er 3 sint jakobsnoten naast en lepel er de saus rond.
  10. serveer met gestoomde krielaardappelen of nestje tagliatelle 

Tip:

U kan de grotchampignons ook vooraf stoven. Zorg dan dat er een beetje vocht overblijft, zodat de champignons niet aanbranden wanneer u ze opnieuw opwarmt

Drankadvies:

Wijn: Viré-Clessé A.O.P. ‘Vieilles Vignes’, Cave de Viré
Bier: Tongerlo Blond Abdijbier 

Voedingswaarden:

  • Energie: 385 kcal
  • Eiwitten: 33,1 gr
  • Vetten: 24,1 gr
  • Koolhydraten: 6,9 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten