Tongfilet & St-Jakobsnoten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| kort
| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 tongfilets
- 12 St.-Jacobsnoten zonder koraal
- 2 bolletjes kervel
- 500 gr grotchampignons
- 2 el citroensap
- 1 sjalot
- 2 dl lichte room
- Instant sausbinder
- 2 dl visfond
- P&z
Bereiding
- Laat de hondstongfilets en de sint Jakobs noten volledig ontdooien en dep goed droog
- Snij de grotchampignons in stukken, snipper de sjalot heel fijn
- Maak de saus: laat de visfond en de lichte room 3 min. inkoken en doe er de diepgevroren kervelbolletjes bij. Laat opwarmen en kruid met p&z. Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap.
- Verhit 1 el boter en roerbak de grote champignons en de fijngesneden sjalot 5 min. onafgedekt, zodat het vocht kan verdampen. Kruid met p&z
- Smelt intussen 2 eetlepels boeter in een braadpan en bak de visfilets 1 a 2 min aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met p&z en besprenkel op het einde met 1 eetlepel citroensap.
- Haal de vis uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie .
- Smelt opnieuw 1 eerlepel boter in dezelfde braadpan en bak de sint Jakobs noten 1 min aan elke kant.
- Kruid met p&z.
- Verwarm intussen de saus en bind heel lichtjes met instant sausbinder
- Maak op elk bord een bedje van grotchampignons en schik er kruiselings 2 tongetjes bovenop.
- Schik er 3 sint Jakobs noten naast en lepel er de saus rond.
- serveer met gestoomde krielaardappelen of nestje tagliatelle
- TIP: U kan de grotchampignons ook vooraf stoven. Zorg dan dat er een beetje vocht overblijft, zodat de champignons niet aanbranden wanneer u ze opnieuw opwarmt
Drankadvies
Wijn: | Viré-Clessé A.O.P. ‘Vieilles Vignes’, Cave de Viré |
Bier: | Tongerlo Blond Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 385 Kcal | Eiwitten: 33,1 gr | Vetten: 24,1 gr | Koolhydraten: 6,9 gr |