Tomatensoep met deegtoefje

Omschrijving

|  4 pers 

| ong. 15 minuten + 15 minuten oventijd

| C1000 Paasmagazine, jaargang 2008

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
  • olijfolie om te bestrijken
  • 25 gram hazelnoten, fijngehakt
  • 1 zak extra gevulde tomatensoep met mascarpone en stukjes tomaat (à 570 gram / C1000) of een vergelijkbare soep
  • bakpapier 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Halveer de vellen filodeeg. Bestrijk de vellen filodeeg met een kwastje dun met olie en bestrooi ze met de gehakte hazelnoten.
  3. Neem de punten van elk vel filodeeg samen en vouw het deeg losjes tot nonchelante toeven.
  4. Bestrijk de deegtoeven met nog een beetje olie en leg ze op het bakpapier op de bakplaat.
  5. Bak ze in een voorverwamde oven (200ºC) in ca. 15 minuten goudbruin en krokant.
  6. Verwarm ondertussen de soep op een laag vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Schep de soep in 4 espessokopjes of amuse-glaasjes.
Voedingswaarde
Energie: 295 Kcal Eiwitten:   Vetten:   Koolhydraten:  

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email