Tomatensoep met deegtoefje

Tomatensoep met krokant deeg toefje

Omschrijving

Soepen | tomaat | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 15 minuten + 15 minuten oventijd
Voedingswaarde: 295 kCal per persoon

Bron: C1000 Paasmagazine, jaargang 2008

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
  • olijfolie om te bestrijken
  • 25 gram hazelnoten, fijngehakt
  • 1 zak extra gevulde tomatensoep met mascarpone en stukjes tomaat (à 570 gram / C1000) of een vergelijkbare soep
  • bakpapier 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Halveer de vellen filodeeg. Bestrijk de vellen filodeeg met een kwastje dun met olie en bestrooi ze met de gehakte hazelnoten.
  3. Neem de punten van elk vel filodeeg samen en vouw het deeg losjes tot nonchelante toeven.
  4. Bestrijk de deegtoeven met nog een beetje olie en leg ze op het bakpapier op de bakplaat.
  5. Bak ze in een voorverwamde oven (200ºC) in ca. 15 minuten goudbruin en krokant.
  6. Verwarm ondertussen de soep op een laag vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Schep de soep in 4 espessokopjes of amuse-glaasjes.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten