Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Tomaten-wortelsoep | mijn receptenbundel

Tomaten-wortelsoep met kaasstengel

Omschrijving

|  8 pers 

| 35 min

| 2014.03.12 – Colruyt inspiratiefolder, Boni voor elk moment

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de soep

  • 400 gr tomaten (of 400 gr gepelde tomaten blik)
  • 300 gr wortelen
  • 2 preien
  • 1/4 plantje basilicum
  • 1 ui
  • 1 dl lichte room
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • p&z

Voor de kaasstengel

  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 4 half gedroogde gemarineerde tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereiding

Voorbereiding
  1. laat de plakjes bladerdeeg volledig ontdooien
  2. let erop dat de plakkerige kant van de bladerdeeg bovenop ligt
  3. snij de ui en de wortelen in stukjes
  4. snij de prei in ringen
  5. pel de tomaten (dat gaat makkelijk as u ze 10 sec onderdompelt in kokend water).
  6. snij ze in 4 en verwijder de pitjes
  7. rasp de kas
  8. snij de half gedroogde tomaten in fijne reepjes
  9. snipper het basilicum fijn
  10. verwarm de oven voor op 180 °C
Bereiding zelf
  1. Verhit de olijfolie in een pan en stoof e uitjes glazig. Voeg de preiringen en de stukjes wortel toe, roer goed en laat even stoven.
  2. Doe er de tomatenstukjes bij en roer nog eens goed. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min koken.
  3. Maak intussen de kaasstengels:
    1. bestrooi 1 plakje bladerdeeg met de Italiaanse kruiden en de tomaten reepjes.
    2. bestrooi daarboven op ruim met de kaas.
    3. breng het 2e plakje bladerdeeg boven op de belegde plak en druk goed aan.
    4. snij de plak(ken) in de lengte in 6 of 8 repen.
    5. draai de dubbele repen als een spiraal rond en lag ze op een vel bakpapier
    6. bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
    7. laat afkoelen
  4. Kruid de soep met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout en mix fijn.
  5. Giet er de room bij en meng goed
  6. Verdeel de soep over 8 kommetjes, bestrooi met et fijngesnipperde basilicum en serveer met een kaasstengel.
Voedingswaarde
Energie: 194 Kcal Eiwitten: 5,7 gr Vetten: 11, gr Koolhydraten: 16,4 gr

Categorieën