Omschrijving



Ingrediënten
- lange vingers (of een zelfgebakken cake)
- 1 pot Orange Curd (bv van Heerlijkheid Mariënwaerdt), je kan deze ook in de meeste supermarkten vinden
- 300 gr mascarpone
- Sinaasappellikeur
Voor de garnering
- rood fruit (bv aalbesjes of frambozen)
- pure chocolade
Bereiding
- Meng de inhoud van de pot Orange Curd met de mascarpone.
- Klop dit samen goed los tot een mooi mengsel
- Begin nu als volgt met het bouwen van de tiramisu:
- bedek de bodem van een schaal geheel met lange vingers (of cake)
- sprenkel hier overheen de sinaasappellikeur zodat de lange vingers (cake) allemaal genoeg likeur kunnen opnemen om een beetje zacht te worden.
- schep hier overheen het Orange-Curd-mascarpone mengsel
- als u nog ruimt over heeft kunt u eventueel deze lagen nog een keer herhalen in dezelfde volgorde.
- Garneer met vers rood fruit en/f schaaf er nog wat pure chocolade overheen
Variatietip
Gebruik Lemon Curd en limoncello i.p.v. Orange Curd en sinaasappellikeur