Tiramisu met Orange Curd

Omschrijving

gebak | heerlijk gebakje 

tijd | afhankelijk van gebruik cake of lange vingers (als je zelf een cake bakt, neemt dan de tijd hiervoor extra)

bron | Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt (augustus 2016)

Ingrediënten

  •  lange vingers (of een zelfgebakken cake)
  • 1 pot Orange Curd (bv van Heerlijkheid Mariënwaerdt), je kan deze ook in de meeste supermarkten vinden bakkerij-gebak-saus-orange-curd
  • 300 gr mascarpone
  • Sinaasappellikeur

Voor de garnering:

  • rood fruit (bv aalbesjes of frambozen)
  • pure chocolade

Bereiding

  1. Meng de inhoud van de pot Orange Curd met de mascarpone.
  2. Klop dit samen goed los tot een mooi mengsel
  3. Begin nu als volgt met het bouwen van de tiramisu:
    1. bedek de bodem van een schaal geheel met lange vingers (of cake)
    2. sprenkel hier overheen de sinaasappellikeur zodat de lange vingers (cake) allemaal genoeg likeur kunnen opnemen om een beetje zacht te worden.
    3. schep hier overheen het Orange-Curd-mascarpone mengsel
    4. als u nog ruimt over heeft kunt u eventueel deze lagen nog een keer herhalen in dezelfde volgorde.
  4. Garneer met vers rood fruit en/f schaaf er nog wat pure chocolade overheen

Variatie:

  • gebruik Lemon Curd en limoncello i.p.v. Orange Curd en sinaasappellikeur