Tiramisu met Orange Curd

Omschrijving

| heerlijk gebakje of dessert

| ongeveer 15 minuten

| Idee tijdens Landgoedfair Mariënwaerdt (aug 2016)

Ingrediënten

  •  lange vingers (of een zelfgebakken cake)
  • 1 pot Orange Curd (bv van Heerlijkheid Mariënwaerdt), je kan deze ook in de meeste supermarkten vinden
  • 300 gr mascarpone
  • Sinaasappellikeur

bakkerij-gebak-saus-orange-curd

Voor de garnering

  • rood fruit (bv aalbesjes of frambozen)
  • pure chocolade

Bereiding

  1. Meng de inhoud van de pot Orange Curd met de mascarpone.
  2. Klop dit samen goed los tot een mooi mengsel
  3. Begin nu als volgt met het bouwen van de tiramisu:
    1. bedek de bodem van een schaal geheel met lange vingers (of cake)
    2. sprenkel hier overheen de sinaasappellikeur zodat de lange vingers (cake) allemaal genoeg likeur kunnen opnemen om een beetje zacht te worden.
    3. schep hier overheen het Orange-Curd-mascarpone mengsel
    4. als u nog ruimt over heeft kunt u eventueel deze lagen nog een keer herhalen in dezelfde volgorde.
  4. Garneer met vers rood fruit en/f schaaf er nog wat pure chocolade overheen

Variatietip

Gebruik Lemon Curd en limoncello i.p.v. Orange Curd en sinaasappellikeur

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten