Tiramisu met Orange Curd

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ dessert/ 4 pers

| ongeveer 15 min

| Idee tijdens Landgoedfair Mariënwaerdt (aug 2016)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  •  lange vingers (of een zelfgebakken cake)
  • 1 pot Orange Curd (bv van Heerlijkheid Mariënwaerdt), je kan deze ook in de meeste supermarkten vinden
  • 300 gr mascarpone
  • Sinaasappellikeur

Voor de garnering

  • rood fruit (bv aalbesjes of frambozen)
  • pure chocolade

Bereiding

  1. Meng de inhoud van de pot Orange Curd met de mascarpone.
  2. Klop dit samen goed los tot een mooi mengsel
  3. Begin nu als volgt met het bouwen van de tiramisu:
    1. bedek de bodem van een schaal geheel met lange vingers (of cake)
    2. besprenkel hier overheen de sinaasappellikeur zodat de lange vingers (cake) allemaal genoeg likeur kunnen opnemen om een beetje zacht te worden
    3. schep hier overheen het Orange-Curd-mascarpone mengsel
    4. als u ng ruimte over hebt kunt u eventueel deze lagen nog een keer herhalen in dezelfde volgorde.
  4. Garneer met vers rood fruit en/of schaaf er nog wat pure chocolade overheen
Variatietip:

gebruik Lemon Curd en limoncello i.p.v. Orange Curd en sinaasappellikeur

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email