Tarte Tartin van pompoen met kaneel-karamel, noten en karamelijs

Omschrijving

| Dessert/ gebak/ 8 pers

| 15 min + 30-35 min in de oven

| herfst 2016, seizoenmagazine Plus

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 thl gemalen kaneel
  • 500 gr muskaatpompoen (in partjes)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries pak a 10 plakjes)
  • 1 ei losgeklopt
  • 50 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 8 bolletjes slagroomijs (of ijs naar smaak)
  • taartvorm van 26 cm Ø, ingevet

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 180 °C
  2. verhit de olie in een koekenpan, voeg de honign en de kaneel toe.
  3. laat op laag vuur smelten tot goudbruine karamel
  4. verdeel de karamel over de boden van de taartvorm
  5. leg de pompoen in de karamel
  6. leg de deeg plakjes op elkaar, rol het deeg uit en leg over de pompoen.
  7. stop het deeg tussen de pompoen en rand van de taart goed in.
  8. prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk dun met ei
  9. bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 a 35 min goudbruin.
  10. rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord
  11. haal meteen uit de oven een mes langs de taartrand.
  12. leg een bord op de vorm en keer samen om
  13. bestrooi met halzelnoten en snijd in 8 punten
  14. serveer met ijs.
Voedingswaarde
Energie: 375 Kcal Vetten: 26 gr
waarvan verz. vetzuren: 12 gr
Koolhydraten: 30 gr
waarvan suikers: 16 gr
Eiwitten: 5 gr Vezels: 2 gr Natrium: 0,4 gr

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email