Eclairs/ soezen (4)

Tarte Maison (feestelijke soezen)

Gezien op 24Kitchen, chef Wim Balieu. Zijn recepten zijn niet terug te vinden. Deze aflevering opgenomen en zelf uitgewerkt tot dit recept. Zelf gemaakt met goed succes

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ goed voor 6 gebakjses

| Tijd: ± 1 uurtje

| Gezien op 24Kitchen, chef: Wim Balieu

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Gele pudding (banketbakkersroom)

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers

Soezendeeg

  • 100 cc water
  • 50 gr boter
  • 75 gr bloem
  • 3 eieren
  • Snufje zout en snufje suiker

Taartjes

  • Rol bladerdeeg
  • Uitsteekvormpjes,
  • Kleine lage taartvormpjes,bv tartellete-vormpjes

Vulling en afwerking

  • Rest van de banketbakkersroom
  • Krieken op water
  • Geschaafde amandelen
  • Slagroom

Bereiding

Maak eerst je banketbakkersroom en laat deze afkoelen op kamertemperatuur

Soezenbeslag
  1. Boter, water, suiker en zout samen koken
  2. Van zodra de boter gesmolten is, van het vuur halen en je bloem eronder mengen
  3. Zet terug op het vuur (laag vuurtje) om je deegbal goed te laten drogen, ongeveer 5 min. Dat zorgt ervoor dat je soezen goed opkomen maar ook dat ze daarna niet weer inzakken!
  4. Breng nu je goed droge bol deeg in de keukenmachine en voeg 1 voor 1 je eieren erbij. Wacht met de volgende ei tot de eerste goed vermengd is met je deeg.
  5. Resultaat is uiteindelijk een mooi glad homogeen beslag
Voorbereiding van je vormpjes/taartjes/ tartelletjes
  1. Rol je bladerdeeg uit en steek rond vormpjes uit die passen in je kleine lage taartvormpjes
  2. Vul je taartvormpjes tot aan de opstaande bovenrand, even inprikken met een vorm op rijzen te voorkomen
Vulling
  1. Voeg 1/3 banketbakkersroom (100 gr) en 2/3 soezendeeg (200 gr) bij elkaar en zorg dat je even goed roert tot één geheel
  2. Vul deze vormpjes nu met het banketbakkersroom en soezendeeg. Zorg ervoor dat je in het midden een soort kuiltje krijgt (dat voorkomt dat tijdens het bakken dit beslag eruit loopt)
  3. Tenslotte afwerken met pralin:
    1. dat is 1 deel eiwit – 1 deel suiker – 2 delen geschaafde amandelen
    2. indien te nat, voeg nog wat geschaafde amandelen toe en roer alles goed door elkaar
    3. verdeel deze pralin over de taartjes
  4. Taartjes afbakken gedurende 20 a 25 min op 180 °C
  5. Hierna af laten koelen voor de afwerking
Afwerking
  1. Terwijl je taartjes in de oven bakken, kun je krieken op sap, even opkoken met wat suiker en maïzena om ze te laten binden met elkaar.
  2. Je kan ook alvast de slagroom stijf kloppen en bewaren in de koelkast
  3. Als de gebakken taartjes iets zijn afgekoeld, kun je ze horizontaal doormidden snijden met een gekarteld mes.
  4. Leg het onderste gedeelte in een cupcake vormpje
  5. Vul de vormpjes met een flinke lepel banketbakkersroom
  6. Leg hier bovenop een paar krieken
  7. Geef vervolgens een flinke toef slagroom erboven
  8. Dek af met het hoedje van de taartjes
  9. Nogmaals en toef slagroom en tenslotte “de kers op de taart”, leg een felrode gekonfijte kers er bovenop

Succes gegarandeerd

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten