Tagliatelle met copparoosjes en duo van asperges

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers

| minder dan 30 min.

| 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 g verse tagliatelle  
  • 100 g Chiffonade van Coppa  
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 bussel witte asperges
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el. Macadamia noten
  • 6 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de witte asperges van de top naar de voet met een dunschiller. Verwijder het harde uiteinde (0,5 cm) en snij met een dunschiller in de lengte in fijne linten.
  2. Verwijder het harde uiteinde van de groene asperges (0,5 cm) en snij in de breedte in stukken.
  3. Hak de macadamia noten, het teentje knoflook en de peterselie fijn. Meng onder 5 el. olijfolie.
  4. Kook de tagliatelle in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. Verhit intussen 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de stukken groene asperge 2 min. Voeg de linten witte asperge toe en stoof nog 3 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de gestoofde asperges onder de pasta, samen met de noten-olijfolie.
Drankadvies
Wijn:

Vermentino di Sardegna D.O.C., Sardegna – Italië

Bier: Tongerlo Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 689 Kcal Eiwitten: 22,5 gr Vetten: 31,4 gr Koolhydraten: 77,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email