Tagliatelle met copparoosjes en duo van asperges
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers
| minder dan 30 min.
| 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g verse tagliatelle
- 100 g Chiffonade van Coppa
- 1 bussel groene asperges
- 1 bussel witte asperges
- 3 takjes peterselie (vers)
- 1 teentje knoflook
- 2 el. Macadamia noten
- 6 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Schil de witte asperges van de top naar de voet met een dunschiller. Verwijder het harde uiteinde (0,5 cm) en snij met een dunschiller in de lengte in fijne linten.
- Verwijder het harde uiteinde van de groene asperges (0,5 cm) en snij in de breedte in stukken.
- Hak de macadamia noten, het teentje knoflook en de peterselie fijn. Meng onder 5 el. olijfolie.
- Kook de tagliatelle in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit intussen 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de stukken groene asperge 2 min. Voeg de linten witte asperge toe en stoof nog 3 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
- Meng de gestoofde asperges onder de pasta, samen met de noten-olijfolie.
Drankadvies
Wijn: |
Vermentino di Sardegna D.O.C., Sardegna – Italië |
Bier: | Tongerlo Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 689 Kcal | Eiwitten: 22,5 gr | Vetten: 31,4 gr | Koolhydraten: 77,8 gr |