Suikertaart met appeltjes

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 punten

| 10 min voorbereiding en 35 á 40 min in de oven

| 2013.11.20 – Colruyt inspiratiefolder, het beste van ons 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 grote jonagold appelen
  • 2 eieren + 1 dooier
  • ½ dl room (min 30% VG)
  • 1 rol bladerdeeg  
  • 250gr lichtbruine suiker

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij ze in kleine stukjes/partjes.
  2. klop de room stevig op.
  3. verwarm de oven voor op 180 °C
  4. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø ± 24 cm). Prik enkele keren in het deeg met een vork
  5. klop de eieren en de eidooier samen met de suiker op tot een stevige massa. Roer de opgeklopte room eronder.
  6. leg de partjes appel dakpansgewijs op de deegbodem
  7. giet het eimengsel over de appelen en bak de  taart 35 á 40 min in de voorverwarmde oven.
  8. laat de taart even rusten vooraleer u ze uit de taartvorm haalt. Laat volledig afkoelen en zet nog even in de koelkast.
  9. snij de taart in punten. Serveer ze koud, zo smaakt ze nog beter! 
Drankadvies
Naast het traditionele kopje koffie, kan u bij deze taart ook eens een glas bier of wijn serveren.
Wijn: Château de Brossay. A.O.P. Cabernet d’Anjou
Bier: Grimbergen Goud, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 290 Kcal Eiwitten: 3,7 gr Vetten: 11,0 gr Koolhydraten: 44,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email