Stoofvlees met krieken en abdijbier

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| ruim 2 uur

| 2014.11.05 – Coruyt inspiratiefolder

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees 
  • 3 uien
  • 3 el. boter
  • 350 g bereide krieken zonder pit (bokaal)
  • 150 g kriekenconfituur
  • 1.5 el. mosterd
  • 1 flesje Postel Dubbel
  • 1.5 el. gedroogd kruidentuiltje
  • peper en zout

Bereiding

Liefst de dag voordien voorbereiden (25 min. + 1 u. 40 min. sudderen)

    1. Snij de uien in halvemaantjes.
    2. Giet de krieken uit de bokaal en bewaar het sap.
    3. Smelt 2 el. boter in een grote kookpan en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur.
    4. Schep regelmatig om. Haal de uien uit de kookpan.
    5. Smelt opnieuw 1 el. boter in dezelfde pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. doe er de gebakken uien opnieuw bij.
    6. Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe.
    7. Giet er het bier langzaam langs de rand van de kookpan bij en schep om.
    8. Laat afgedekt 1 u. sudderen op een zacht vuur.
    9. Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.
    10. Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen.
    11. Schep voorzichtig om, zet koel weg.
    12. Op het moment van opdienen, verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur.
    13. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
    14. Afwerking: serveer met frietjes en een gemengde salade.
Drankadvies
Wijn:

Chusclan – Bastion du Colombier, A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bier: Leffe Kerstbier, abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 62 Kcal Eiwitten: 59,3 gr Vetten: 15 gr Koolhydraten: 254,2 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email