Stoofpotje van konijn met pastinaak en wortel

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Wild | 4 personen
Bereidingstijd: 20 min + 80 min sudderen
Bron: 2013.10.23 – Colruyt inspiratiefolder, wild voor iedereen

Ingrediënten:

  • 1 konijn
  • 400 g pastinaak
  • 400 g wortelen
  • 1 ui
  • 150 g gedroogde vijgen (of dadels)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 koffiel. kaneel
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui in ringen en de pastinaken en wortelen in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Bak het konijn met de ui aan alle kanten goudbruin.
  3. Meng de groenten met de gedroogde vijgen of dadels in een stoofpot. Leg er de stukken konijn op.
  4. Giet er de wijn langs de rand van de kookpot bij en voeg de kaneel toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat ± 1 u. 20 min. afgedekt sudderen. Serveer met couscous.
  5. Deze stoofpotjes zijn nog lekkerder als u ze de dag voordien klaarmaakt.
  6. U kan ze ook in een tajine klaarmaken.

Drankadvies:

Wijn:
Vinea Crianza – Tempranillo – D.O. Cigales – Spanje – Cuma Cabernet Sauvignon Organic – Michel Torino Estate – Cafayate Valley – Argentinië

Voedingswaarde:

  • Energie: 734 kcal
  • Eiwitten: 56.4 g
  • Vetten: 35 g
  • Koolhydraten: 40.6 g