Konijnstoofpotje...
Stoofpotje van konijn met pastinaak en wortelOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| 20 min + 80 min sudderen
| 2013.10.23 – Colruyt inspiratiefolder, wild voor iedereen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 konijn
- 400 g pastinaak
- 400 g wortelen
- 1 ui
- 150 g gedroogde vijgen (of dadels)
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 dl droge witte wijn
- 2 el. olijfolie
- 2 klp. kaneel
- peper en zout
Bereiding
- Snij de ui in ringen en de pastinaken en wortelen in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een stoofpot. Bak het konijn met de ui aan alle kanten goudbruin.
- Meng de groenten met de gedroogde vijgen of dadels in een stoofpot. Leg er de stukken konijn op.
- Giet er de wijn langs de rand van de kookpot bij en voeg de kaneel toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat ± 1 u. 20 min. afgedekt sudderen. Serveer met couscous.
- Deze stoofpotjes zijn nog lekkerder als u ze de dag voordien klaarmaakt.
- U kan ze ook in een tajine klaarmaken.
Drankadvies
Wijn: | Vinea Crianza – Tempranillo – D.O. Cigales – Spanje – Cuma Cabernet Sauvignon Organic – Michel Torino Estate – Cafayate Valley – Argentinië |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 734 Kcal | Eiwitten: 56,4 gr | Vetten: 35 gr | Koolhydraten: 40,6 gr |