Spinaziesalade met avocado en knapperige bacon
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
| ± 20 min
| Weight Watchers
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 plak(ken) Ontbijtspek, gegrild, (20 per plakje)
- 200 g Spinazie, vers, gewassen
- 4 hele Tomaat, in partjes
- 1 hele Ui, gesnipperd of in ringen
- 1 kleine Avocado, (100g), geschild en ontpit
- 4 el Parmezaan
- 1 bosje Basilicum, vers
voor de dressing
- 1 klp Mosterd
- 2 klp Olijfolie
- ½ el Citroensap
- peper en zout
Bereiding
- Bak het ontbijtspek knapperig in een pan zonder olie of boter.
- Doe ondertussen de spinazie, de avocado, de ui en de tomaten in een schaal. Maak de dressing aan met de mosterd, olijfolie en het
- citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Giet vervolgens
- over de salade en roer goed door elkaar.
- Verdeel de salade over 4 borden, leg het ontbijtspek erop en garneer met Parmezaan en basilicum. Serveer.