Spinaziesalade met avocado en knapperige bacon
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
 | ± 20 min
 | Weight Watchers
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 4 plak(ken) Ontbijtspek, gegrild, (20 per plakje)
 - 200 g Spinazie, vers, gewassen
 - 4 hele Tomaat, in partjes
 - 1 hele Ui, gesnipperd of in ringen
 - 1 kleine Avocado, (100g), geschild en ontpit
 - 4 el Parmezaan
 - 1 bosje Basilicum, vers
 
voor de dressing
- 1 klp Mosterd
 - 2 klp Olijfolie
 - ½ el Citroensap
 - peper en zout
 
Bereiding
- Bak het ontbijtspek knapperig in een pan zonder olie of boter.
 - Doe ondertussen de spinazie, de avocado, de ui en de tomaten in een schaal. Maak de dressing aan met de mosterd, olijfolie en het
 - citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Giet vervolgens
 - over de salade en roer goed door elkaar.
 - Verdeel de salade over 4 borden, leg het ontbijtspek erop en garneer met Parmezaan en basilicum. Serveer.