Slasoep met geitenkaas hart

Omschrijving

| 4 pers 

| ongeveer 20 min

| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 prei
  • ¼ plantje bieslook
  • 2 eetl verse geitenkaas
  • 2 eetl. Room
  • 1 eetl. boter
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • Zwarte peper 

Bereiding

  1. snipper de prei fijn, scheur de slablaadjes in stukken
  2. smelt de boter in een grote kookpot en stoof de fijngesneden prei ± 5 min
  3. voeg de stukjes sla toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min koken.
  4. hak ondertussen het bieslook grof. Kruid de geitenkaas maar smaak met peper en meng er de room onder.
  5. verdeel de soep over de borden enlepe er enkele toefjes van de geitenkaasmengeling op.
  6. bestrooi met grofgehakte bieslook 

TIP: Vervang de geitenkaas door verse kaas en laat de zwarte peper weg. Of, gebruik kant-en-klare kruidenkaas.

Voedingswaarde
Energie: 117 Kcal Eiwitten: 3,9 gr Vetten: 8,6 gr Koolhydraten: 6,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email