Slasoep met geitenkaas hart
Omschrijving
| 4 pers
| ongeveer 20 min
| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 krop sla
- 1 prei
- ¼ plantje bieslook
- 2 eetl verse geitenkaas
- 2 eetl. Room
- 1 eetl. boter
- 1,5 ltr kippenbouillon
- Zwarte peper
Bereiding
- snipper de prei fijn, scheur de slablaadjes in stukken
- smelt de boter in een grote kookpot en stoof de fijngesneden prei ± 5 min
- voeg de stukjes sla toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min koken.
- hak ondertussen het bieslook grof. Kruid de geitenkaas maar smaak met peper en meng er de room onder.
- verdeel de soep over de borden enlepe er enkele toefjes van de geitenkaasmengeling op.
- bestrooi met grofgehakte bieslook
TIP: Vervang de geitenkaas door verse kaas en laat de zwarte peper weg. Of, gebruik kant-en-klare kruidenkaas.
Voedingswaarde
Energie: 117 Kcal | Eiwitten: 3,9 gr | Vetten: 8,6 gr | Koolhydraten: 6,1 gr |