Slagroomtaart

Omschrijving

| Bakkerij/gebak/ 8 a 12 pers

| ± 1 uurtje

| Van thuis uit meegekregen, uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • De basis is een Moskovisch beslag en kun je hier vinden
  •  Voor de afwerking (is Victoriabeslag):
      • 150 gr amandelschilfers
      • 150 gr kristalsuiker
      • 1 eiwit
      • ± 1 ltr slagroom
      • 100 gr fijne kristalsuiker
      • eventueel een zakje slagroomversteviger

Bereiding

  1. de basis, Moskovisch beslag (biscuit), maken volgens de beschrijving (zie hier)
  2. ondertussen de slagroom stijf kloppen, op het eind de suiker en het zakje slagroom versteviger toevoegen
  3. zet je slagroom even in de koelkast zodat hij goed stijf wordt en blijft
  4. schud de amandelschaafsels op een bakpapier, meng met de suiker en een los geklopt eiwit (wordt wel plakkerig maar komt goed)
  5. als de biscuit klaar is en uit de oven kan je deze pas verder afwerken tot hij helemaal is afgekoeld
  6. rooster nu je amandelmengsel in de nog warme oven gedurende 10 min, eventueel tussenin wat omscheppen
  7. haal uit de oven en laat deze ook even afkoelen
  8. tenslotte:
    1. snij de taart in 3 lagen
    2. tussen de onderste laag breng je een laagje los geklopte jam op (bv aardbeienjam) met daarop wat verse vruchtjes (bv aardbeien of frambozen)
    3. tussen de 2e laag breng je een laag slagroom aan
    4. bedek de taart met je laatste laag
    5. bestrijk ruim met slagroom, zowel bovenop als rondom aan de zijkanten. Gebruik hiervoor een paletmes
    6. zorg dat er een kartonnetje onder je taart ligt, zo kan je hem even optillen met je andere hand.
    7. breng nu rondom je amandelschaafsels tegen de rand van de slagroom
    8. leg je taart nu voorzichtig op een taartschaal, eventueel met een papieren kanten onderlegger
    9. tenslotte nog wat toefjes slagroom bovenop en versier je taart met wat vers fruit

Voor het afwerken kan je heel veel kanten uit. Enkele voorbeelden van mijn slagroomtaarten zie je hieronder

Categorieën