Omschrijving
| gebak | 8 a 10 pers
| ong 1 uurtje
| uit eigen keuken
Ingrediënten
- De basis is een moskovisch beslag en kun je hier vinden
- Voor de afwerking (is Victoriabeslag):
- 150 gr amandelschilfers
- 150 gr kristalsuiker
- 1 eiwit
- ong. 1 ltr slagroom
- 100 gr fijne kristalsuiker
- eventueel een zakje slagroomversteviger
Bereiding
- de basis, moskovisch beslag (biscuit), maken volgens de beschrijving (zie hier)
- ondertussen de slagroom stijf kloppen, op het eind de suiker en het zakje slagroom versteviger toevoegen
- zet je slagroom even in de koelkast zodat hij goed stijf wordt en blijft
- schud de amandelschaafsels op een bakpapier, meng met de suiker en een los geklopt eiwit (wordt wel plakkerig maar komt goed)
- als de biscuit klaar is en uit de oven kan je deze pas verder afwerken tot hij helemaal is afgekoeld
- rooster nu je amandelmengsel in de nog warme oven gedurende 10 min, eventueel tussenin wat omscheppen
- haal uit de oven en laat deze ook even afkoelen
- tenslotte:
- snij de taart in 3 lagen
- tussen de onderste laag breng je een laagje los geklopte jam op (bv aardbeienjam) met daarop wat verse vruchtjes (bv aardbeien of frambozen)
- tussen de 2e laag breng je een laag slagroom aan
- bedek de taart met je laatste laag
- bestrijk ruim met slagroom, zowel bovenop als rondom aan de zijkanten. Gebruik hiervoor een paletmes
- zorg dat er een kartonnetje onder je taart ligt, zo kan je hem even optillen met je andere hand.
- breng nu rondom je amandelschaafsels tegen de rand van de slagroom
- leg je taart nu voorzichtig op een taartschaal, eventueel met een papieren kanten onderlegger
- tenslotte nog wat toefjes slagroom bovenop en versier je taart met wat vers fruit
Eet smakelijk. Enkele voorbeelden zie je hieronder