Slagroomtaart/ Moscovisch beslag/ biscuitdeeg

Een slagroomtaart bestaat als basis uit biscuitdeeg oftewel “Moskovisch beslag”. Als je met dit beslag je taart maken is de keuze geheel aan jezelf om deze verder op te maken. Onderaan zal ik wat creaties neerzetten die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt. Voor de gezellige bakkers, veel succes en geniet ervan.

Omchrijving:

Bakkerij | Gebak | 8 personen
Bereidingstijd: ong. 1 uur
Bron: van mijn oom (warme bakker) België

Ingrediënten:

bakblik 24 cm doorsnee:

 

  • 6 eieren
  • 175 gr fijne kristalsuiker, 1 z vanilles.
  • 150 gr bloem, waarvan:
    • 125 gr patent bloem
    • 25 gr maïzena
    • 1 zakje bakpoeder
  of per ei:

 

  • 30 gr suiker
  • 25 gr bloem, waarvan:
    • 20 gr patent bloem
    • 6 gr maïzena

 Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Leg onderaan je bakvorm (Ø 24 cm) een stukje bakpapier
  • Beboter je bakvorm met bakpapier of maak gebruik van bakspray
  • Verzamel alle ingrediënten en keukengerei

Bereiding:

  1. Splits de eieren.
  2. Klop eiwit met ong de helft van de suiker tot pieken
  3. Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker “au bain marie” tot de hoeveelheid min of meer verdubbeld en bijna wit ziet. Deze massa is nu schuimig en lobbig. Haal de kom uit het warmwaterbad.
  4. Spatel (!) een klein gedeelte van het bloemmengsel onder de dooiermassa
  5. Spatel (!) ¾ van het stijfgeklopt eiwit eronder in een grotere ronde kom
  6. Spatel (!) de rest van de bloem in etapes voorzichter onder, houdt het luchtig
  7. Spatel (!) de rest van het stijfgeklopt eiwit onder het geheel. Zorg ervoor dat alle eiwitsporen goed gemengd en niet meer zichtbaar zijn.
  8. Giet het beslag in je bakvorm. Zorg dat je deze niet tot bovenaan vult. Laat een randje over want het beslag rijst nog tijdens het bakken.
  9. Bak de biscuit in ongeveer 35 min op 160°C (dus temperatuur iets terug draaien), tot de biscuit goudbruin en gaar is.
  10. Laat na het bakken nog even 5 min. rusten voor je hem uit de oven haalt.
  11. Laat ongeveer 15 min afkoelen vóór de taart verder gaat afwerken 

Afwerken:

  • Snij de biscuit in 3 plakken
  • Tip: je zou een inkeping kunnen maken in de hoogte van je biscuit om de lagen weer precies op elkaar te laten aansluiten.
  • Breng op de 1e laag bv frambozen of aardbeienjam, leg er wat verse vruchten op. Bedek met een laag biscuit.
  • Breng op deze 2e laag naar keuze: slagroom, hazelnootcreme, … en dek af met je bovenste laag biscuit
    • Bestrijk ruim met slagroom bovenop + de zijkanten rondom
    • Breng toefjes slagroom op de rand
    • Versier met vers fruit naar eigen smaak
  • Of:
    • Bestrijk met een laag hazelnootcreme
    • Werk verder af met marcepein en/of fondant
    • Hiervoor zijn tal van mogelijkheden te koop bij Jamin of winkels waar bakkers benodigdheden te vinden zijn.

Variatie:

Indien je een grotere taart wenst te maken, bv voor > 20 personen, moet je rekening houden met de hoeveelheid ingrediënten.
Voor een rechthoekig (of vierkante) bakvorm van bv 24 x 37 cm werd de hoeveelheid verdubbeld of maak je berekening “per ei“.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten