Slaatje van champignons met chiffonade en parmezaankoekjes

Omschrijving:

Voorgerecht | Koud | Vlees | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest

Ingrediënten:

  • 130 g chiffonade van mortadella (beenhouwerij)
  • 250 g champignons
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 teentje knoflook
  • 70 g parmezaan
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereidingswijze:

→   Voorbereiding (10 min. + 20 min. marineren)
→   Bereiding (5 min. + 8 min. in de oven + afkoelen)

  1. Snij de champignons in flinterdunne schijfjes.
  2. Hak de peterselie fijn en snipper het knoflook fijn.
  3. Meng de champignonschijfjes met de balsamicoazijn, de olijfolie, de peterselie, het citroensap en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  5. Rasp de parmezaan en schik 8 porties op een bakplaat met bakpapier.
  6. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Zet 8 min. in de voorverwarmde oven. Laat de parmezaankoekjes daarna afkoelen.
  7. Meng ondertussen de rucola met de gemarineerde champignons.
  8. Verdeel het slaatje over de borden. Werk af met de chiffonade van mortadella en 2 parmezaankoekjes per bord. 

Drankadvies:

Bier: Hopus, Sterk blond bier
Wijn: Montagny 1er Cru A.O.P., Blason de Bourgogne

Voedingswaarde:

  • Energie: 312 kcal
  • Eiwitten: 13.4 g
  • Vetten: 28 g
  • Koolhydraten: 1.6 g