Slaatje met champignons, chiffonade en parmezaankoekjes

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers  

| minder dan 30 min

| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 130 g chiffonade van mortadella (= Italiaanse rauwe ham)
  • 250 g champignons
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • 1 teentje knoflook
  • 70 g Parmezaan
  • 6 el. olijfolie extra vièrge
  • 2 el. balsamicoazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

voorbereiding (10 min + 20 min marineren)
bereiding zelf (5 min + 8 min in de oven + afkoelen)
  1. Snij de champignons in flinterdunne schijfjes.
  2. Hak de peterselie fijn en snipper het knoflook fijn.
  3. Meng de champignonschijfjes met de balsamicoazijn, de olijfolie, de peterselie, het citroensap en het knoflook.
  4. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. marineren.
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  6. Rasp de Parmezaan en schik 8 porties op een bakplaat met bakpapier.
  7. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Zet 8 min. in de voorverwarmde oven. Laat de Parmezaan koekjes daarna afkoelen.
  8. Meng ondertussen de rucola met de gemarineerde champignons.
  9. Verdeel het slaatje over de borden. Werk af met de Chiffonade van mortadella en 2 Parmezaan koekjes per bord. 
Drankadvies
Wijn: Montagny 1er Cru A.O.P., Blason de Bourgogne
Bier: Hopus, Sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 312 Kcal Eiwitten: 13.4 gr Vetten: 28 gr Koolhydraten: 1.6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email