Slaatje met champignons, chiffonade en parmezaankoekjes
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 130 g chiffonade van mortadella (= Italiaanse rauwe ham)
- 250 g champignons
- 0.5 bosje platte peterselie
- 0.5 citroen (alleen het sap)
- 1 teentje knoflook
- 70 g Parmezaan
- 6 el. olijfolie extra vièrge
- 2 el. balsamicoazijn
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
voorbereiding (10 min + 20 min marineren)
bereiding zelf (5 min + 8 min in de oven + afkoelen)
- Snij de champignons in flinterdunne schijfjes.
- Hak de peterselie fijn en snipper het knoflook fijn.
- Meng de champignonschijfjes met de balsamicoazijn, de olijfolie, de peterselie, het citroensap en het knoflook.
- Kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. marineren.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Rasp de Parmezaan en schik 8 porties op een bakplaat met bakpapier.
- Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Zet 8 min. in de voorverwarmde oven. Laat de Parmezaan koekjes daarna afkoelen.
- Meng ondertussen de rucola met de gemarineerde champignons.
- Verdeel het slaatje over de borden. Werk af met de Chiffonade van mortadella en 2 Parmezaan koekjes per bord.
Drankadvies
Wijn: | Montagny 1er Cru A.O.P., Blason de Bourgogne |
Bier: | Hopus, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 312 Kcal | Eiwitten: 13.4 gr | Vetten: 28 gr | Koolhydraten: 1.6 gr |