Saffraansaus met selder en peterselie

Omschrijving

Sausen | Saffraansaus |4 personen
Bereidingstijd: 10 min
Bron: 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival

Ingrediënten

  • 1 stengel witte selder
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 dl lichte room
  • 1 el boter
  • 1 dl witte wijn of droge vermout
  • 2 dl visfond
  • 1/2 capsule saffraan
  • zwarte peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de selder in kleine blokjes
  • Snipper de sjalot fijn
  • Had de peterselie fijn

Bereiding

  1. Smelt de boter in een steelpannetje. Stoof de sjalot en de selder 5 min op een zacht vuurtje
  2. Overgiet met de witte wijn of vermout en laat voor de helft inkoken
  3. Giet er de visfond en de room bij en laat 5 min inkoken
  4. Voeg op het laatste moment de saffraan en de fijngehakte peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout
  5. Voeg op het einde nog een koffielepel “Bister rouille” toe voor een extra pittige smaak. Laat het sausje daarna niet meer koken
  6. Lekker bij alle soorten vis en bij scampi’s

Ter info:

SA - Bister Rouille     Bister Rouille kan gebruikt worden als een basis voor extra lekkere sausjes
Is lekker op een stukje warm stokbrood bij bouillabaisse of andere vissoepen