Russische aardappelschijfjes met zalmtartaar

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers  

| minder dan  min

| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
  • 1 avocado
  • 1 plantje dille (vers)
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 125 ml zure room
  • 4 klp. zwarte lompviseieren
  • 3 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in blokjes van maximaal 1 cm.
  2. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van ½ cm.
  3. Hou 4 takjes dille opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
  4. Kook de aardappelen 20 min. in de schil in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  5. Snij de aardappelen in schijven van 2 cm (u hebt er 8 nodig).
  6. Meng ondertussen de zalmblokjes met de avocadoblokjes en de fijngesnipperde dille. Breng op
  7. smaak met het citroensap, de olijfolie, peper en zout.
  8. Schik 2 aardappelschijfjes op elk bord. Lepel er 1 el. zure room en ½ klp zwarte lompviseitjes op.
  9. Leg er een beetje zalmtartaar naast en versier met een takje dille.
Drankadvies
Wijn:

Monte Palma Verdejo, D.O. Rueda, Spanje

Bier: Postel Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 445 Kcal Eiwitten: 17.5 gr Vetten: 37.9 gr Koolhydraten: 8.4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email