Russische aardappelschijfjes met zalmtartaar
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| minder dan min
| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
- 1 avocado
- 1 plantje dille (vers)
- 0.5 citroen (alleen het sap)
- 2 middelgrote aardappelen
- 125 ml zure room
- 4 klp. zwarte lompviseieren
- 3 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in blokjes van maximaal 1 cm.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van ½ cm.
- Hou 4 takjes dille opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
- Kook de aardappelen 20 min. in de schil in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Snij de aardappelen in schijven van 2 cm (u hebt er 8 nodig).
- Meng ondertussen de zalmblokjes met de avocadoblokjes en de fijngesnipperde dille. Breng op
- smaak met het citroensap, de olijfolie, peper en zout.
- Schik 2 aardappelschijfjes op elk bord. Lepel er 1 el. zure room en ½ klp zwarte lompviseitjes op.
- Leg er een beetje zalmtartaar naast en versier met een takje dille.
Drankadvies
Wijn: |
Monte Palma Verdejo, D.O. Rueda, Spanje |
Bier: | Postel Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 445 Kcal | Eiwitten: 17.5 gr | Vetten: 37.9 gr | Koolhydraten: 8.4 gr |