Romige wortelsoep

Romige wortelsoep

Omschrijving

|  4 pers 

| 25 min

| info kaartje AH

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 cm verse gember (geraspt)
  • 1 ui, (gesnipperd)
  • 1 kg winterpeen (in plakjes)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 700 ml groentebouillon (van tablet)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 sinaasappel (uitgeperst)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui 5 min. Roer af en toe.
  2. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak kort mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan.
  3. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
  4. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer.
  5. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten