Romige wortelsoep
Omschrijving
| 4 pers
| 25 min
| info kaartje AH
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 cm verse gember (geraspt)
- 1 ui, (gesnipperd)
- 1 kg winterpeen (in plakjes)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 700 ml groentebouillon (van tablet)
- 200 ml kokosmelk
- 1 sinaasappel (uitgeperst)
Bereiding
- Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui 5 min. Roer af en toe.
- Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak kort mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan.
- Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout.