Romige soep van peterseliewortel met paprika

Omschrijving

|  4 pers  

| minder dan 30 min

| 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 g peterseliewortel
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje waterkers
  • 2 uien
  • 60 g petit-suisse kaasje
  • 1 eetl. boter
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de peterselie wortelen en snij in gelijke blokjes.
  2. Snipper de uien fijn.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes van max. 1/2 cm.
  4. Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en overgiet met de groentebouillon.
  5. Laat ± 20 min koken.
  6. Smelt ondertussen 1/2 eetl. boter in een braadpan en stoof de paprikablokjes 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
  7. Haal de soep van het vuur en mix glad. Roer er de petit-suissekaas onder en kruid met peper en zout.
  8. Verdeel de soep over diepe borden, lepel er in het midden wat paprikablokjes op. Garneer met enkele blaadjes waterkers.
Voedingswaarde
Energie: 124 Kcal Eiwitten: 5 gr Vetten: 5,7 gr Koolhydraten: 13,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email