Romige soep van peterseliewortel met paprika
Omschrijving
| 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 g peterseliewortel
- 1 rode paprika
- 1 bosje waterkers
- 2 uien
- 60 g petit-suisse kaasje
- 1 eetl. boter
- 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- 1 koffiel. paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding
- Schil de peterselie wortelen en snij in gelijke blokjes.
- Snipper de uien fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes van max. 1/2 cm.
- Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en overgiet met de groentebouillon.
- Laat ± 20 min koken.
- Smelt ondertussen 1/2 eetl. boter in een braadpan en stoof de paprikablokjes 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
- Haal de soep van het vuur en mix glad. Roer er de petit-suissekaas onder en kruid met peper en zout.
- Verdeel de soep over diepe borden, lepel er in het midden wat paprikablokjes op. Garneer met enkele blaadjes waterkers.
Voedingswaarde
Energie: 124 Kcal | Eiwitten: 5 gr | Vetten: 5,7 gr | Koolhydraten: 13,1 gr |