Romige aspergesoep met croutons en uitgebakken Spaanse ham

Omschrijving

|  4 pers 

| ongeveer 1 uurtje

| 2 mei 2014, informatiekaartje Lidl

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 gr asperges
  • 2 dl room
  • 100 gr Spaanse ham
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 1 tl suiker
  • 75 gr boter
  • 50 gr bloem
  • olie 2 witte boterhammen
  • zout en zwarte peper

Bereiding

  1. Schil de asperges (bewaar de schillen) en haal de houtige uiteinden eraf.
  2. kook ze in ruim water met zout, suiker en 25 gr boete.
  3. zodra ze aan de kook komen het buur lager draaien en ong. 20 min laten doorkoken
  4. haal ze uit het vocht en snij ze in stukjes van ong. 3 cm
  5. doe de kippenbouillon in een pan, voeg de schillen van de asperges toe en breng aan de kook.
  6. doe het vuur uit en laat nog on. 30 min trekken. zeef daarna de bouillon
  7. smelt de overige boter in een sauspan en voeg al roerend de bloem toe, zodat er een roux ontstaan.
  8. voeg scheutje voor scheutjes de bouillon toe en roer tot een stevig soepje.
  9. voeg de room toe en laat nog even 5 min doorkoken.
  10. maak op smaak met zout en peper
  11. verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de Spaanse ham krokant. Rooster de sneetjes brood en snij ze in blokjes
  12. verdeel de asperges over 4 soepborden en schenk de soep erover
  13. garneer met de ham en de croutons.
Drankadvies
Wijn: Pinot blanc, Frankrijk
Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email