Romige aspergesoep met croutons en uitgebakken Spaanse ham
Omschrijving
| 4 pers
| ongeveer 1 uurtje
| 2 mei 2014, informatiekaartje Lidl
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 gr asperges
- 2 dl room
- 100 gr Spaanse ham
- 1 ltr kippenbouillon
- 1 tl suiker
- 75 gr boter
- 50 gr bloem
- olie 2 witte boterhammen
- zout en zwarte peper
Bereiding
- Schil de asperges (bewaar de schillen) en haal de houtige uiteinden eraf.
- kook ze in ruim water met zout, suiker en 25 gr boete.
- zodra ze aan de kook komen het buur lager draaien en ong. 20 min laten doorkoken
- haal ze uit het vocht en snij ze in stukjes van ong. 3 cm
- doe de kippenbouillon in een pan, voeg de schillen van de asperges toe en breng aan de kook.
- doe het vuur uit en laat nog on. 30 min trekken. zeef daarna de bouillon
- smelt de overige boter in een sauspan en voeg al roerend de bloem toe, zodat er een roux ontstaan.
- voeg scheutje voor scheutjes de bouillon toe en roer tot een stevig soepje.
- voeg de room toe en laat nog even 5 min doorkoken.
- maak op smaak met zout en peper
- verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de Spaanse ham krokant. Rooster de sneetjes brood en snij ze in blokjes
- verdeel de asperges over 4 soepborden en schenk de soep erover
- garneer met de ham en de croutons.
Drankadvies
Wijn: | Pinot blanc, Frankrijk |
Bier: | — |