Rib- haaskarbonade Stroganoff met rijst en groenten
Omschrijving:
Hoofdgerecht | varkensvlees | 4 pers
Bereidingstijd: 30 min
Bron: Infokaartje Plusmarkt
Ingrediënten:
- 4 rib-/ haaskarbonades
- boter om te bakken
- 1 pak basmati rijst
- 300 gr panklare sperziebonen
- 1 pakje tomatenblokjes
- 1 verpakking Stroganoff saus
- peper en zout
Bereiding:
- Kruid de karbonades met peper en zout
- Verhit een koekenpan met boter en bak de karbonades goudbruin en net gaar
- Kook ondertussen de rijst met wat zout net gaar en laat onder een deksel uitstomen
- Kook de sperziebonen in water met wat zout net gaar. Giet ze af, spoel koud af en snijd ze fijn.
- Bak vervolgens de spekreepjes krokant in een koekenpan, voeg de boontjes er aan toe en warm door.
- Op het laatst de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met peper
- Verwarm de stroganoffsaus in een pannetje
- Schep de groenten en rijst op de borden en leg de karbonade erbij
- Giet als laatste de jus over het vlees
Drankadvies:
Pinot Noir Vieilles Vignes
Voedingswaarde:
- Energie:434 Kcal/ 1818kj
- Eiwit: 30 gr
- Vetten: 25 gr
- Koolhydraten: 24 gr