Rib- haaskarbonade Stroganoff met rijst en groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 30 min

| Infokaartje Plusmarkt

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 rib-/ haaskarbonades
  • boter om te bakken
  • 1 pak basmati rijst
  • 300 gr panklare sperziebonen
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • 1 verpakking Stroganoff saus

Bereiding

  1. Kruid de karbonades met peper en zout
  2. Verhit een koekenpan met boter en bak de karbonades goudbruin en net gaar
  3. Kook ondertussen de rijst met wat zout net gaar en laat onder een deksel uitstomen
  4. Kook de sperziebonen in water met wat zout net gaar. Giet ze af, spoel koud af en snijd ze fijn.
  5. Bak vervolgens de spekreepjes krokant in een koekenpan, voeg de boontjes er aan toe en warm door.
  6. Op het laatst de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met peper
  7. Verwarm de stroganoffsaus in een pannetje
  8. Schep de groenten en rijst op de borden en leg de karbonade erbij
  9. Giet als laatste de jus over het vlees
Drankadvies
Wijn:

Pinot Noir Vieilles Vignes

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 434 Kcal Eiwitten: 30 gr Vetten: 25 gr Koolhydraten: 24 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email