Rib- haaskarbonade Stroganoff met rijst en groenten
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ 4 pers 
 | 30 min
 | Infokaartje Plusmarkt
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 4 rib-/ haaskarbonades
 - boter om te bakken
 - 1 pak basmati rijst
 - 300 gr panklare sperziebonen
 - 1 pakje tomatenblokjes
 - 1 verpakking Stroganoff saus
 
Bereiding
- Kruid de karbonades met peper en zout
 - Verhit een koekenpan met boter en bak de karbonades goudbruin en net gaar
 - Kook ondertussen de rijst met wat zout net gaar en laat onder een deksel uitstomen
 - Kook de sperziebonen in water met wat zout net gaar. Giet ze af, spoel koud af en snijd ze fijn.
 - Bak vervolgens de spekreepjes krokant in een koekenpan, voeg de boontjes er aan toe en warm door.
 - Op het laatst de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met peper
 - Verwarm de stroganoffsaus in een pannetje
 - Schep de groenten en rijst op de borden en leg de karbonade erbij
 - Giet als laatste de jus over het vlees
 
Drankadvies
| Wijn: | 
 Pinot Noir Vieilles Vignes  | 
| Bier: | — | 
Voedingswaarde
| Energie: 434 Kcal | Eiwitten: 30 gr | Vetten: 25 gr | Koolhydraten: 24 gr |