Rib- haaskarbonade Stroganoff met rijst en groenten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 min
| Infokaartje Plusmarkt
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 rib-/ haaskarbonades
- boter om te bakken
- 1 pak basmati rijst
- 300 gr panklare sperziebonen
- 1 pakje tomatenblokjes
- 1 verpakking Stroganoff saus
Bereiding
- Kruid de karbonades met peper en zout
- Verhit een koekenpan met boter en bak de karbonades goudbruin en net gaar
- Kook ondertussen de rijst met wat zout net gaar en laat onder een deksel uitstomen
- Kook de sperziebonen in water met wat zout net gaar. Giet ze af, spoel koud af en snijd ze fijn.
- Bak vervolgens de spekreepjes krokant in een koekenpan, voeg de boontjes er aan toe en warm door.
- Op het laatst de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met peper
- Verwarm de stroganoffsaus in een pannetje
- Schep de groenten en rijst op de borden en leg de karbonade erbij
- Giet als laatste de jus over het vlees
Drankadvies
Wijn: |
Pinot Noir Vieilles Vignes |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 434 Kcal | Eiwitten: 30 gr | Vetten: 25 gr | Koolhydraten: 24 gr |