Rabarbertaart

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ ± 10 pers

| 10 min voorbereiding/ 40 min oven

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 gr rabarber (in kleine blokjes gesneden)
  • 4 hele eieren
  • 125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr suiker (extra voor over de rabarber)
  • 180 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 rol bladerdeeg

Bereiding

  1. Oven alvast voorverwarmen op 180 °C
  2. Rol de bladerdeeg uit en leg deze (met bakpapier) op je bakvorm.
  3. Prik met je vork gaatjes in je bladerdeeg
  4. Giet je fijngesneden rabarber op je bladerdeeg
  5. Strooi 100 gr suiker over de rabarber
  6. Eieren + 125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker kloppen tot je hoeveelheid ongeveer is verdubbeld en wit schuimig is
  7. Meng je zelfrijzende bloem, lepel voor lepel, onder het eimengsel
  8. Giet het deeg over de rabarber
  9. Plaats je taart in een voorverwarmde oven en zet je temperatuur iets terug naar 170 °C
  10. Afbakken in 40 minuten
  11. Prik er even in met een breinaald, komt deze er droog uit, dan is je taart klaar
  12. Laat afkoelen en eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email