Kruimeldeeg zelf maken

Kruimeldeeg zelf maken

Zoet kruimeldeeg, basisrecept – bestemd voor zoete taarten.

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ basisrecept

| 10 min + 30 min laten rusten  

| Libelle, jaargang en nr ?

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 270 g patisseriebloem
  • 2 el suiker
  • 1 snuifje zout
  • 150 g boter (koude, in blokjes)
  • 2 el ijskoud water

Bereiding

  1. Doe de bloem, suiker, zout en blokjes boter in de keukenrobot en meng kort tot een mengsel dat lijkt op broodkruim. Je kunt het ook tussen je handen fijn wrijven.
  2. Voeg terwijl de keukenrobot draait 2 à 3 el ijskoud water toe, zodat je een soepel deeg krijgt.
  3. Je kunt het water er ook met de hand door kneden. Kneed zo kort mogelijk.
  4. Maak een bal van het deeg, duw plat op een bord en verpak in vershoudfolie.
  5. Laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Je kunt het deeg nu uitrollen en verder verwerken.

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten