Kruimeldeeg (zelf maken)

Zoet kruimeldeeg, basisrecept – bestemd voor zoete taarten.

Omschrijving

Bakkerij | basisrecept kruimeldeeg
Bereidingstijd: 10 min + 30 min laten rusten  
Bron: Libelle, jaargang en nr ?

Ingredienten

  • 270 g patisseriebloem
  • 2 el suiker
  • 1 snuifje zout
  • 150 g boter (koude, in blokjes)
  • 2 el ijskoud water

Bereiding:

  1. Doe de bloem, suiker, zout en blokjes boter in dekeukenrobot en meng kort tot een mengsel dat lijkt op broodkruim. Je kunt het ook tussen je handen fijn wrijven.
  2. Voeg terwijl de keukenrobot draait 2 à 3 el ijskoud water toe, zodat je een soepel deeg krijgt.
  3. Je kunt het water er ook met de hand door kneden. Kneed zo kort mogelijk.
  4. Maak een bal van het deeg, duw plat op een bord en verpak in vershoudfolie.
  5. Laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Je kunt het deeg nu uitrollen en verder verwerken.