Rabarbertaart
Omschrijving
| bakkerij/ gebak/ ± 10 pers
| 10 min voorbereiding/ 40 min oven
| van thuis uit meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 gr rabarber (in kleine blokjes gesneden)
- 4 hele eieren
- 125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr suiker (extra voor over de rabarber)
- 180 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 rol bladerdeeg of een taartbodem (volgens recept Hardewener deeg of kruimeldeeg, zie hier)
Bereiding
- Oven alvast voorverwarmen op 180 °C
- Rol de bladerdeeg uit en leg deze (met bakpapier) op je bakvorm.
- Prik met je vork gaatjes in je bladerdeeg
- Deze 10 min blindbakken op 180 °C zodat je deeg krokant wordt, haal de bakbonen uit je vorm en bak nog zo’n 5 min verder in de oven
- Na afkoelen de bodem bestrooien met paneermeel (of gemalen petit-beurre’s of Mariakoekjes), om het overtollige vocht van je rabarber op te vangen
- Strooi 100 gr suiker + 1 el bloem over je fijngesneden rabarber in een ruime kom en meng goed door
- Breng je rabarbermengsel over in een zeef en laat goed uitdruppen, er komt best nog veel vocht uit je rabarber
- Giet je rabarbermengsel op je bladerdeeg/ deegbodem/ met koekkruimels
- Eieren + 125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker kloppen tot je hoeveelheid ongeveer is verdubbeld en wit schuimig is
- Meng je zelfrijzende bloem, lepel voor lepel, onder het eimengsel
- Giet het deeg over de rabarber en verdeel het gelijkmatig over je rabarbermengsel
- Plaats je taart in een voorverwarmde oven en zet je temperatuur iets terug naar 170 °C
- Afbakken in 50 minuten
- Prik er even in met een breinaald, komt deze er droog uit, dan is je taart klaar
- Laat afkoelen en eet smakelijk
TIP:
In plaats van bladerdeeg, kan je ook zelf een kruimeldeeg als taartbodem maken.
Hoe je deze kunt maken zie je hier