Rabarbertaart
Omschrijving
| bakkerij/ gebak/ ± 10 pers
| 10 min voorbereiding/ 40 min oven
| van thuis uit meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 gr rabarber (in kleine blokjes gesneden)
- 4 hele eieren
- 125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr suiker (extra voor over de rabarber)
- 180 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 rol bladerdeeg
Bereiding
- Oven alvast voorverwarmen op 180 °C
- Rol de bladerdeeg uit en leg deze (met bakpapier) op je bakvorm.
- Prik met je vork gaatjes in je bladerdeeg
- Giet je fijngesneden rabarber op je bladerdeeg
- Strooi 100 gr suiker over de rabarber
- Eieren + 125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker kloppen tot je hoeveelheid ongeveer is verdubbeld en wit schuimig is
- Meng je zelfrijzende bloem, lepel voor lepel, onder het eimengsel
- Giet het deeg over de rabarber
- Plaats je taart in een voorverwarmde oven en zet je temperatuur iets terug naar 170 °C
- Afbakken in 40 minuten
- Prik er even in met een breinaald, komt deze er droog uit, dan is je taart klaar
- Laat afkoelen en eet smakelijk