Rabarbertaart

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ ± 10 pers

| 10 min voorbereiding/ 40 min oven

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 gr rabarber (in kleine blokjes gesneden)
  • 4 hele eieren
  • 125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr suiker (extra voor over de rabarber)
  • 180 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 rol bladerdeeg of een taartbodem (volgens recept Hardewener deeg of kruimeldeeg, zie hier)

Bereiding

  1. Oven alvast voorverwarmen op 180 °C
  2. Rol de bladerdeeg uit en leg deze (met bakpapier) op je bakvorm.
  3. Prik met je vork gaatjes in je bladerdeeg
  4. Deze 10 min blindbakken op 180 °C zodat je deeg krokant wordt, haal de bakbonen uit je vorm en bak nog zo’n 5 min verder in de oven
  5. Na afkoelen de bodem bestrooien met paneermeel (of gemalen petit-beurre’s of Mariakoekjes), om het overtollige vocht van je rabarber op te vangen
  6. Strooi 100 gr suiker + 1 el bloem over je fijngesneden rabarber in een ruime kom en meng goed door
  7. Breng je rabarbermengsel over in een zeef en laat goed uitdruppen, er komt best nog veel vocht uit je rabarber
  8. Giet je rabarbermengsel op je bladerdeeg/ deegbodem/ met koekkruimels
  9. Eieren + 125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker kloppen tot je hoeveelheid ongeveer is verdubbeld en wit schuimig is
  10. Meng je zelfrijzende bloem, lepel voor lepel, onder het eimengsel
  11. Giet het deeg over de rabarber en verdeel het gelijkmatig over je rabarbermengsel
  12. Plaats je taart in een voorverwarmde oven en zet je temperatuur iets terug naar 170 °C
  13. Afbakken in 50 minuten
  14. Prik er even in met een breinaald, komt deze er droog uit, dan is je taart klaar
  15. Laat afkoelen en eet smakelijk

TIP:

In plaats van bladerdeeg, kan je ook zelf een kruimeldeeg als taartbodem maken.

Hoe je deze kunt maken zie je hier

Categorieën