Quinoa-quiche met frutti di mare

Omschrijving

Hoofdgerecht | vis | quiche | 4 personen
Bereidingstijd: ong 25 min
Bron: 2014.03.11 – Colruyt inspiratie folder, visfestival

Ingrediënten

  • 400 gr frutti di mare (diepvries)
  • 400 gr verse spinazie
  • 4 lente uitjes
  • 4 eieren
  • 100 gr ricotta
  • 2 dl lichte room
  • 200 gr quinoa
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper en zout

Voorbereiding

  • laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog
  • spoel ondertussen de quinoa en kook 20 min gaar in licht gezouten water, giet af en laat wat afkoelen
  • snipper de lente uitjes fijn
  • klop de eieren los samen met de room en kruid goed met zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Verdeel de quinoa over een taartvorm en duw goed plat met de bolle kant van een lepel. Zet 15 min in de voorverwarmde oven
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof de spinazie blaadjes tot ze geslonken zijn. laat uitlekken in een vergiet.
  4. Meng de gestoofde spinazie met de frutti di mare, de fijngesnipperde lente uitjes en het roommengsel
  5. Haal de taartvorm uit de oven en giet er de vulling in. Verdeel er de ricotta over met een koffielepel. Zet 25 min in de voorverwarmde oven terug tot he tmengsel is gesotld
  6. Serveer met een frisse groene salade

Voedingswaarde

Energie: 547 Kcal
Eiwitten: 42,1 gr
Vetten: 22,1 gr
Koolhydraten: 41,4 gr