Quinoa-quiche frutti di mare
Omschrijving
| |Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2014.03.11 – Colruyt inspiratie folder, visfestival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 gr frutti di mare (diepvries)
- 400 gr verse spinazie
- 4 lente uitjes
- 4 eieren
- 100 gr ricotta
- 2 dl lichte room
- 200 gr quinoa
- 1 el olijfolie
- zwarte peper en zou
Bereiding
Voorbereiding
- laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog
- spoel ondertussen de quinoa en kook 20 min gaar in licht gezouten water, giet af en laat wat afkoelen
- snipper de lente uitjes fijn
- klop de eieren los samen met de room en kruid goed met zwarte peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Verdeel de quinoa over een taartvorm en duw goed plat met de bolle kant van een lepel.
- Zet 15 min in de voorverwarmde oven
- Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof de spinazie blaadjes tot ze geslonken zijn. laat uitlekken in een vergiet.
- Meng de gestoofde spinazie met de frutti di mare, de fijngesnipperde lente uitjes en het roommengsel
- Haal de taartvorm uit de oven en giet er de vulling in. Verdeel er de ricotta over met een koffielepel.
- Zet 25 min in de voorverwarmde oven terug tot het mengsel is gestold
- Serveer met een frisse groene salade
Voedingswaarde
Energie: 547 Kcal | Eiwitten: 42,1 gr | Vetten: 22,1 gr | Koolhydraten:41,4 gr |