Quinoa salade met geitenkaas
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ quinoa/ salade/ vegetarisch/ 4 pers
| ± 40 min
| infokaartje uit de AH winkel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 pak quinoa (275 gr, Lassie)
- 1 el geelwortel (kurkuma)
- 2 rode grapefruits, schoongeboend
- 1 limoen, schoongeboend
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 5 el extra vièrge olijfolie
- 1 bakje basilicum (15gr), alleen de blaadjes
- 1 eetrijpe avocado
- 125 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 bakje alfalfa (40gr)
Bereiding
- Doe de quinoa en geelwortel met 700 ml water en wat zout in de pan en breng aan de kook.
- Kook tot de quinoa het water helemaal heeft opgenomen, dit duurt ± 15 min
- Neem van het vuur en laat iets afkoelen
- Snij ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits
- Snij de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kun wippen, doe in een bakje.
- Rasp de groene schil van de limoen en de oranje schil van de sinaasappel en pers de vruchten uit.
- Meng het rasp en sap van beide vruchten en 3 el oli door de quinoa
- Snij of scheur de basilicumblaadjes in reepjes (houd wat blaadjes apart) en voeg toe aan de quinoa
- Schep de quinoa salade in 4 diepe borden
- Verdeel de partjes grapefruit erover.
- Snij de avocado overlangs doormidden.
- Verwijder de pit en schil en snij het vruchtvlees in partje
- S leg op de salade.
- Verdeel de geitenkaas over de borden.
- Leg p elk bord wat basilicum en flink wat alfalfa.
- Besprenkel met de rest van de olie en serveer
Voedingswaarde
Energie: 620 Kcal | Vetten: 38 gr | Koolhydraten: 48 gr |
Eiwitten: 16 gr | Vezels: … gr | Natrium: … mg |