Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Quinoa met geitenkaas | mijn receptenbundel

Quinoa salade met geitenkaas

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ quinoa/ salade/ vegetarisch/ 4 pers

| ± 40 min

| infokaartje uit de AH winkel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 pak quinoa (275 gr, Lassie)
  • 1 el geelwortel (kurkuma)
  • 2 rode grapefruits, schoongeboend
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 5 el extra vièrge olijfolie
  • 1 bakje basilicum (15gr), alleen de blaadjes
  • 1 eetrijpe avocado
  • 125 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 bakje alfalfa (40gr)

Bereiding

  1. Doe de quinoa en geelwortel met 700 ml water en wat zout in de pan en breng aan de kook.
  2. Kook tot de quinoa het water helemaal heeft opgenomen, dit duurt ± 15 min
  3. Neem van het vuur en laat iets afkoelen
  4. Snij ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits
  5. Snij de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kun wippen, doe in een bakje.
  6. Rasp de groene schil van de limoen en de oranje schil van de sinaasappel en pers de vruchten uit.
  7. Meng het rasp en sap van beide vruchten en 3 el oli door de quinoa
  8. Snij of scheur de basilicumblaadjes in reepjes (houd wat blaadjes apart) en voeg toe aan de quinoa
  9. Schep de quinoa salade in 4 diepe borden
  10. Verdeel de partjes grapefruit erover.
  11. Snij de avocado overlangs doormidden.
  12. Verwijder de pit en schil en snij het vruchtvlees in partje
  13. S leg op de salade.
  14. Verdeel de geitenkaas over de borden.
  15. Leg p elk bord wat basilicum en flink wat alfalfa.
  16. Besprenkel met de rest van de olie en serveer
Voedingswaarde
Energie: 620 Kcal Vetten: 38 gr Koolhydraten: 48 gr
Eiwitten: 16 gr Vezels: … gr Natrium: … mg

 

Categorieën