Bladerdeegtaart met witte kool en kip

(ook wel quiche genoemd)

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers

| ± 65 min

| Info kaartje uit de Lidl winkel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 kipfilets
  • 2 thl kerrie
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 3 eieren
  • 4 dl room
  • 50 gr geraspte kaas
  • ½ witte kool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Knip een stuk bakpapier op maat van de taartvorm
  2. Verdeel de rol bladerdeeg over een taartvorm en prik m.b.v. een vork gaatjes in de bodem
  3. Snij de witte kook in dunnen reepjes, de kipfilet in blokjes n snipper de ui fijn
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan, voeg de kip toe en bak deze bruin
  6. Bestrooi de kip met de kerrie, voeg de kool toe en roerbak het geheel ± 5 min
  7. Voeg op het laatst de gedroogde cranberries toe en maak op smaak met peper en zout
  8. Klop de eieren met de room en een mespuntje zout
  9. Verdeel het koolmengsel over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erover.
  10. Bak de taart af in een voorverwarmde oven op 200 °C in ± 40 min

Categorieën