Bladerdeegtaart met witte kool en kip
(ook wel quiche genoemd)Omschrijving
| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers
| ± 65 min
| Info kaartje uit de Lidl winkel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 kipfilets
- 2 thl kerrie
- 50 gr gedroogde cranberries
- 3 eieren
- 4 dl room
- 50 gr geraspte kaas
- ½ witte kool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Bereiding
- Knip een stuk bakpapier op maat van de taartvorm
- Verdeel de rol bladerdeeg over een taartvorm en prik m.b.v. een vork gaatjes in de bodem
- Snij de witte kook in dunnen reepjes, de kipfilet in blokjes n snipper de ui fijn
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan, voeg de kip toe en bak deze bruin
- Bestrooi de kip met de kerrie, voeg de kool toe en roerbak het geheel ± 5 min
- Voeg op het laatst de gedroogde cranberries toe en maak op smaak met peper en zout
- Klop de eieren met de room en een mespuntje zout
- Verdeel het koolmengsel over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erover.
- Bak de taart af in een voorverwarmde oven op 200 °C in ± 40 min