Romige Pompoensoep

Omschrijving

| 4-6 pers  

| ongeveer 30 min

| Uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 pompoen (ongeveer 1 1/2 kilo)
  • 1 liter bouillon (bv groenten of kippenbouillon)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei (niet te groot)
  • 1 winterwortel geschild
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • scheutje olie
  • 1 dl kookroom/ of boursin cuisin

Bereiding

 

  1. Snijd de pompoen door de helft en haal de pitten er uit
  2. Schil de pompoen en snijd deze in stukjes net als de winterwortel (ong. 2 x 2 cm)
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  4. Snijd de halve prei in halve ringetjes en was goed
  5. Zet een pan op het vuur en giet er een scheutje olie in
  6. Bak de uien lichtjes aan in de olie en voeg daarna de knoflook toe
  7. Bak heel kort mee (mag niet kleuren) en voeg daarna de kerriepoeder/ komijn/ kurkuma/ cayennepeper toe
  8. Roer door en doe de overige ingrediënten (pompoen, prei, wortel en bouillon) erbij, behalve de kookroom of boursin cuisine
  9. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje minimaal een half uurtje koken tot de pompoen lekker zacht geworden is
  10. Mix de soep glad met de staafmixer of de blender
  11. Indien de soep te dik is (na het blenderen/ mixen) kan je nog 1 ltr water toevoegen en weer even aan de kook brengen.
  12. Voeg daarna de kookroom/ boursin cuisine toe
    1. eerst een beetje hete soep in een kommetje scheppen en hier de room/boursin onder mengen,
    2. daarna bij de soep gieten en goed roeren
    3. vanaf nu mag de soep niet meer koken!!!
  13. Breng eventueel op smaak met wat zout of een extra bouillonblokje

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email