Romige Pompoensoep
Omschrijving
| 4-6 pers
| ongeveer 30 min
| Uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 pompoen (ongeveer 1 1/2 kilo)
- 1 liter bouillon (bv groenten of kippenbouillon)
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 prei (niet te groot)
- 1 winterwortel geschild
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- scheutje olie
- 1 dl kookroom/ of boursin cuisin
Bereiding
- Snijd de pompoen door de helft en haal de pitten er uit
- Schil de pompoen en snijd deze in stukjes net als de winterwortel (ong. 2 x 2 cm)
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Snijd de halve prei in halve ringetjes en was goed
- Zet een pan op het vuur en giet er een scheutje olie in
- Bak de uien lichtjes aan in de olie en voeg daarna de knoflook toe
- Bak heel kort mee (mag niet kleuren) en voeg daarna de kerriepoeder/ komijn/ kurkuma/ cayennepeper toe
- Roer door en doe de overige ingrediënten (pompoen, prei, wortel en bouillon) erbij, behalve de kookroom of boursin cuisine
- Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje minimaal een half uurtje koken tot de pompoen lekker zacht geworden is
- Mix de soep glad met de staafmixer of de blender
- Indien de soep te dik is (na het blenderen/ mixen) kan je nog 1 ltr water toevoegen en weer even aan de kook brengen.
- Voeg daarna de kookroom/ boursin cuisine toe
- eerst een beetje hete soep in een kommetje scheppen en hier de room/boursin onder mengen,
- daarna bij de soep gieten en goed roeren
- vanaf nu mag de soep niet meer koken!!!
- Breng eventueel op smaak met wat zout of een extra bouillonblokje