Pommes Duchesse
Een feestelijke aardappelgerechtje, een aardappeltorentje, een andere vorm van de klassieke aardappelkroketjesIngrediënten
- 600 a 700 gr aardappelen
- 60 gr roomboter
- 50 ml melk
- 2 eidooiers
- 1 thl nootmuskaat, peper en zout
- 50 gr gemalen kaas
Bereiding
- Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook
- Kook hierin de in gelijke stukken verdeelde aardappelen zo’n 15 a 20 min gaar
- Giet ze af en pureer ze met een pureerstamper
- Meng hier de eidooiers, boter en melk doorheen, kruid met nootmuskaat, peper en zout en meng alles tot een mooie gladde puree
- Zorg dat deze niet te slap is want anders kun je moeilijk mooie roosjes spuiten. Desnoods iets minder melk gebruiken
- Doe de aardappelpuree in een spuitzak met kartelmondje (Ø 1 a 1,5 cm)
- Spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Met wat vloeibare boter kan je wat boter overheen sprenkelen
- Bestrooi met de gemalen kaas
- Bak ze tenslotte af in een voorverwarmde oven van 220 ºC (hete lucht) gedurenden zo’n 30 min tot ze een mooie lichtbruine kleur hebben en serveer meteen
- TIP: je kan de gespoten toefjes ook een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast of zelfs in de vriezer
- Als je ze uit de vriezer haalt hoef je ze niet te ontdooien maar kan je ze meteen afbakken
- Wil je ze liever in de frietuurpan bakken, dat kan natuurlijk ook.