Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Plaatpizza | mijn receptenbundel

Prima Donna Plaatpizza

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pizza/ 4 pers

| ± 45 min

| 2012, Infoboekje Prima Dona Kaas

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

voor het pizzadeeg

  • 500 gr harde witte bloem (speciale bloem, verkrijgbaar in Italiaanse delicatessenzaken)
  • 7 gr droge gist
  • 1 el zout
  • 1 el olijfolie
  • Variant: mix voor pizzabodem Italiaans (Koopmans)

voor de topping

  • 100 gr Prima Donna kaas, vers geraspt
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • zout en versgemalen peper
  • 15 gr verse basilicum
  • ½ courgette
  • 125 gr buffelmozzarella
  • 2 trostomaten
  • 10 groene pitloze olijven
  • 75 gr parmaham
  • 2 el knoflookolie

Bereiding

voor de pizzabodem
  1. Deponeer de bloem op het werkblad en meng hier de droge gist en het zout doorheen.
  2. Maak een putje in het midden en giet hierin de olijfolie.
  3. Voeg daarna ± 200 ml handwarm water (37 °C) toe.
  4. Begin te kneden vanuit het midden.
  5. Voeg telkens wat meer handwarm water toe (nog ± 150 ml) totdat zich een goed kneedbaar deeg vormt.
  6. Blijf hierna nog 10 minuten goed kneden en plaats het deeg daarna in een ingevette schaal, afgedekt met een vochtige theedoek.
  7. Laat het deeg op kamertemperatuur ± 2 uur rijzen totdat het volume verdubbeld is.
voor de topping
  1. Snijd ondertussen de helft van de basilicum fijn en breng de gezeefde tomaten hiermee op smaak samen met zout en versgemalen peper.
  2. Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter en grill deze in een grillpan om en om gaar zodat er een mooie grillstreep ontstaat.
  3. Snijd de buffelmozzarella en tomaten in plakjes, halveer de groene olijven en rasp de Prima Donna kaas.
  4. Verwarm de oven voor op 250°C.
afwerking
  1. Verdeel wat bloem over het werkblad, leg hier de bal deeg op en druk deze wat platter.
  2. Rol het deeg uit met een deegroller tot een rechthoekige lap en leg deze op bakplaat op een vel ovenpapier.
  3. Druk de deeglap met je vingers op 1 cm van de rand iets in zodat er een bollere rand ontstaat.
  4. Bestrijk het deeg met een mooi dun laagje tomatensaus.
  5. Beleg de ene helft van de pizza met de parmaham, gegrilde courgette en olijven.
  6. Beleg de andere helft van de pizza met verse tomaat en buffelmozzarella.
  7. Strooi over de gehele plaatpizza de geraspte Prima Donna kaas. 
  8. Bak de pizza in ongeveer 15 minuten af (of volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking).
  9. Haal de pizza’s daarna uit de oven en bestrijk de rand met knoflookolie.
  10. Bestrooi de helft met de tomaat en buffelmozzarella met de rest van de verse basilicum.
Drankadvies
Wijn: Shiraz (Rosé)
Bier: snaar keuze

Categorieën