Pindasoep met tomtom (1)

Omschrijving

|  4 a 6 pers 

| gekregen van een patiënt op mijn werk

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

voor de tomtom

  • 500 gr pindakaas (fijngemalen)
  • 3 ltr water
  • 1 kg kippenvlees
  • 100 gr zoutvlees
  • 1 gr ui
  • 1 groene peper
  • 2 takjes soepgroente (selderie)
  • Pimentkorrels
  • 1 blik saucijsjes

voor de pindabouillon

  • 1 ltr bouillon van 4 blokjes
  • 0,5 lepel margarine
  • 50 gr pindakaas
  • 1 ui
  • 2 takjes soepgroente (selderie)

Bereiding

voor de tomtom
  1. Zes groene bananen of andere aardvrucht.
  2. De bananen schillen, wassen en koken in water met wat zout.
  3. Met een matta of aardappel stamper of vork of molen, de bananen fijn maken
  4. De stamper af en toe vochtig maken en net zolang stampen tot de bananen taai worden en een samenhangende massa vormen.
  5. Het zoutvlees in stukjes snijden, even opkoken om te ontzouten.
  6. Van het vlees en de kruiden bouillon trekken , de pindakaas met iets warme bouillon oplossen en toevoegen, evenals de verse peper en de blokjes.
  7. Op smaak afmaken met zout en als de soep niet dik genoeg is een stukje tomtom meekoken.
  8. Voor het opdienen de saucijsjes erbij doen.
voor de pindabouillon
  1. De bouillonblokjes oplossen in 1 lter kokend water.
  2. Ui in stukjes snijden en fruiten
  3. De pindakaas oplossen met de nog warme bouillon.
  4. Nu alles samen vermengen en even doorkoken met de soepgroenten.
  5. Op smaak brengen en zeven.

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email