Pindasoep met tomtom (2)

Omschrijving

|  6 pers / Surinaams gerecht

| ongeveer 2 uurtjes

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 gr. Kip
  • 100 gr. zoutvlees (van te voren even ontzouten door 15 minuten te koken)
  • 6-7 pimentkorrels
  • 1 ui
  • 2 potten pindakaas van 350 gr.
  • 1 Madame Jeanet peper
  • 2 takjes selderij
  • zout of bouillon blokjes
  • 2 bakbananen

Bereiding

  1. Trek een bouillon van het vlees, het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees, selderij, gesnipperde ui, pimentkorrels in ruim 3 liter water.
  2. Na ongeveer 45 minuten is de bouillon klaar.
  3. Doe wat kokendhete bouillon in een schaal, doe de pindakaas erbij en meng goed.
  4. Doe dit mengsel bij de rest van de bouillon. Leg de peper erboven op en laat de soep nog 15 -20 minuten doorkoken.
  5. Naar smaak zout of bouillonblokjes toevoegen. Het is het lekkerste als je er ook tomtom bij serveert.
Tomtom van banaan:
  1. Haal de schil van de bananen en zet ze in een pan met water op vuur.
  2. Voeg een beetje zout toe. Groene bananen zijn in ca. 40 min. gaar en rijpe in 25 min.
  3. Haal de bananen uit het water en maak ze fijn.
  4. Draai hiervan kleine balletjes en doe ze bij de soep.
  5. Doe er eventueel wat tauge overheen bij het opdienen als je dat lekker vindt.
  6. Van te voren de tauge even onderdompelen in kokend water.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email