Perenbavarois met chocoladesaus

Omschrijving

| Desserts/ 6 pers

| ongeveer 30 min

| 2013.12.18 – Colruyt feestgids folder, kerst 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 rijpe peren
  • 2 dl room (min 30% VG)
  • 1 klp boter
  • 12 lange vingers
  • 125 gr suiker
  • 100 gr chocoladecallets
  • 8 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • 3 el Poire Williams (perenlikeur)

Bereiding

  1. laat de gelatineblaadjes weken in koud water
  2. schil intussen de peren en snij ze in gelijke blokjes
  3. breng 1 dl water aan de kook in een steelpannetje en laat er de suiker al roerend in smelten. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete suikerwater.
  4. giet het mengsel over de perenblokjes en mix tot een gladde massa.
  5. laat even afkoelen.
  6. klop intussen de room goed stijf.
  7. meng voorzicht onder het lauwe peermengsel.
  8. verkruimel de lange vingers en verdeel over 6 glazen. Besprenkel met de Poir Williams (ong. ½ el per glaasje)
  9. lepel er de perenroom over en zet minstens 4 uur in de koelkast tot de bavarois volledig zijn opgesteven.
  10. Vlak voor het opdienen: smelt de boter in een steelpannetje en voeg de chocolade callets toe.
  11. laat al roeredn op een heel zacht vuur smelten. Giet een laagje chocoladesaus over elke peren bavarois
  12. Voor het dessert zonder alcohol kunt u de lange vingers in thee laten weken.
Voedingswaarde
Energie: 377 Kcal Eiwitten: 4,9 gr Vetten: 16,7 gr Koolhydraten: 48,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email