Pasta salade met kip

een frisse variatie als brunch, lunch of als bijgerecht bij een hoofdgerecht

Omschrijving

| Luncht/ hoofdgerecht/ 2 tot 4 pers

| ± 20 a 25 min

| Gezien op facebook, uit Laura’s Bakery groep.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 175 gr pasta (naar smaak, ik gebruikte volkoren spirelli)
  • 175 gr bacon reepjes
  • 1 handje pijnboompitjes geroosterd
  • 1 komkommer in stukjes
  • 150 gr cherry tomaatjes gehalveerd
  • 3 el groene pesto (zelfgemaakt, zie hier)
  • 75 gr gerookte kipfilet

Bereiding

Voorbereiding 
  1. Als je de pastasalade in de ochtend wil voorbereiden, dan kun je de volgende stappen alvast uitvoeren.
  2. Rooster de pijnboompitjes en laat volledig afkoelen, bewaar in een afgesloten bakje.
  3. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Bak de bacon gaar en laat ook deze afkoelen.
  5. Meng door elkaar en bewaar goed afgesloten in de koelkast tot je bijna gaat eten.
De pastasalade zelf
  1. 20 min voordat je gaat eten voer je deze stappen uit.
  2. Haal het pasta-bacon mengsel uit de koelkast en meng de pesto er doorheen.
  3. Snijd de komkommer in stukjes, halveer de cherry tomaatjes en snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.
  4. Meng dit door de pastasalade en verdeel over een serveerschaal.
  5. Strooi de pijnboompitten er overheen en serveer eventueel met Parmezaanse kaas, olijfolie en rucola.

TIP: afgedekt kan je deze nog een paar dagjes in de koelkast bewaren

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email