Pasta salade met kip
een frisse variatie als brunch, lunch of als bijgerecht bij een hoofdgerechtOmschrijving
| Luncht/ hoofdgerecht/ 2 tot 4 pers
| ± 20 a 25 min
| Gezien op facebook, uit Laura’s Bakery groep.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 175 gr pasta (naar smaak, ik gebruikte volkoren spirelli)
- 175 gr bacon reepjes
- 1 handje pijnboompitjes geroosterd
- 1 komkommer in stukjes
- 150 gr cherry tomaatjes gehalveerd
- 3 el groene pesto (zelfgemaakt, zie hier)
- 75 gr gerookte kipfilet
Bereiding
Voorbereiding
- Als je de pastasalade in de ochtend wil voorbereiden, dan kun je de volgende stappen alvast uitvoeren.
- Rooster de pijnboompitjes en laat volledig afkoelen, bewaar in een afgesloten bakje.
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bak de bacon gaar en laat ook deze afkoelen.
- Meng door elkaar en bewaar goed afgesloten in de koelkast tot je bijna gaat eten.
De pastasalade zelf
- 20 min voordat je gaat eten voer je deze stappen uit.
- Haal het pasta-bacon mengsel uit de koelkast en meng de pesto er doorheen.
- Snijd de komkommer in stukjes, halveer de cherry tomaatjes en snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.
- Meng dit door de pastasalade en verdeel over een serveerschaal.
- Strooi de pijnboompitten er overheen en serveer eventueel met Parmezaanse kaas, olijfolie en rucola.
TIP: afgedekt kan je deze nog een paar dagjes in de koelkast bewaren